ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί χρειάζεται η χώρα 4η Νομική Σχολή;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Το θεωρώ παντελώς άδικο, όταν όλες οι Νομικές Σχολές κάθε χρόνο διαμαρτύρονται ότι έχουν πάρα πολλά παιδιά στα αμφιθέατρα. Γιατί, λοιπόν, να μην μείνει ίδιος ο αριθμός των εισακτέων και αντί να πηγαίνουν σε τρεις, να πηγαίνουν σε τέσσερις; Για ποιο λόγο να μην γίνεται; Εγώ δεν το καταλαβαίνω, παρά μόνο αντιπολιτευτικά. Γιατί κάθε χρόνο αυτό συμβαίνει. Εκτός εάν εσείς βγείτε και πείτε να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων. Ο ρόλος των πανεπιστημίων δεν είναι να μορφώνουν μόνο για να βρουν δουλειές τα παιδιά.
Να σας πω κάτι; Η δική σας παράταξη (απαντάει σε ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Δ. Κυριαζίδη) είναι πολύ υπέρ του ανταγωνισμού. Έτσι δεν είναι; Ότι δηλαδή ο ανταγωνισμός φέρνει κάτι καλό, ότι ειδικά στην εκπαίδευση, εάν το κάνουμε σαν τις επιχειρήσεις, θα προοδεύσει η εκπαίδευση. Πεδίον δόξης λαμπρόν, λοιπόν! Αντί να μας λέτε «γιατί το κάνεις;», που εμείς θέλουμε να αποσυμφορήσουμε, να είναι ανταγωνιστικά τα ιδρύματα με τη δική σας λογική, όχι τη δική μας, ώστε να πηγαίνουν τα παιδιά εκεί οικειοθελώς.
Οι καλύτεροι λογοτέχνες μας και πάρα πολλοί που ασχολήθηκαν με την κοινωνία σε πολλά επίπεδα προέρχονται από τις νομικές σχολές. Αυτό, επίσης, είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος.

 (ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΒ΄ Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου