ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21.1.2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα,  18.1.2017
Προς
τους κ.κ. Προέδρους
της Συντονιστικής Επιτροπής
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στις 21 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέματα:

  1. Ασφαλιστικό: Επιπτώσεις & Αντιμετώπιση
    1. Επιλογή των κανονιστικών & ατομικών πράξεων που πρέπει να προσβληθούν ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων: ΚΥΑ 61502/3399/30.12.2016 (συσχέτιση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα), ΥΑ Δ9/56379/14950/28.12.201 (Διορισμός Διοικητή, Υποδιοικητών, ορισμός Προέδρου, και μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Κ.Α.), γραμμάτιο προκαταβολής εισφορών, εκκαθαριστικό ΕΦΚΑ (μηνιαίο ειδοποιητήριο & ετήσιο εκκαθαριστικό), εκκαθαριστικό της Δ.Ο.Υ..
    2. Ουσιαστική επιχειρηματολογία: δημευτικός χαρακτήρας σωρευτικής φορολογικής & εισφοροδοτικής επιβάρυνσης (αντίθεση στα άρθρα 2 παρ. 1, 4 παρ. 1 & 5, 5 παρ. 1, 17, 22, 25 Συντ. στο άρθρο 1 του 1ου ΠΠ ΕΣΔΑ), φορολογικός χαρακτήρας εισφοροδοτικής επιβάρυνσης (αντίθεση στο άρθρο 78 παρ. 1, 2 Συντ.), αόριστη νομοθετική εξουσιοδότηση και ΥΑ χωρίς εξουσιοδοτικό έρεισμα (αντίθεση στο άρθρο 43 παρ. 2 Συντ.)
    3. Συντονισμός με άλλους επιστημονικούς και συλλογικούς φορείς που έχουν εξαγγείλει ή θα επιδιώξουν δικαστική προσβολή του ασφαλιστικού.
    4. Απάντηση στο αίτημα του ΕΦΚΑ για χορήγηση στοιχείων για την παρακράτηση εισφοράς 20% στα γραμμάτια προς τον σκοπό συμψηφισμού με τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.
    5. Ενημέρωση συναδέλφων για πρακτικά ζητήματα εφαρμογής του ν. 4387/2016.
Εισηγήτρια: Αναστασία Γιογλή, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

  1. Εκκρεμότητες ενόψει κωλυμάτων εκλογιμότητας κατά τον Κώδικα Δικηγόρων.
Εισηγητής : Γεώργιος Σταματογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

  1. Γραφείο Στρατιωτικού Νομικού Συμβούλου
Εισηγητής : Γεώργιος Σταματογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

  1. Διακοπές συνεδριάσεων πολιτικών δικαστηρίων.
Εισηγητής : Γεώργιος Σταματογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Θα ακολουθήσουν και άλλα θέματα.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου