ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΑΙΤΗΣΗ Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΦΠΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ
Τηλ. (26910) 26486 - Fax (26910) 29411
Αριθμ. Πρωτ.
Αίγιο 22-11-2016
ΑΙΤΗΣΗ
Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, νομίμως εκπροσωπουμένου.
ΠΡΟΣ: 1/. Προς τον κο Υπουργό Οικονομίας και Υποδομών
2/. Τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
3/. Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων
Δικαιωμάτων
Κύριοι,
1/. Όπως γνωρίζετε τόσο στην έκθεση του ΟΟΣΑ όσο και στις μνημονιακές υποχρεώσεις προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασης απαλλαγής καταβολής Φ.Π.Α. σε εισοδήματα από την άσκηση ελευθέρων επαγγελμάτων έως του ποσού των 25.000 Ευρώ.
Στα περισσότερα Ευρωπαϊκά Κράτη υπάρχει αυτή η πρόβλεψη. Είναι επιβεβλημένη η προώθηση αυτής της ρύθμισης. Το ποσό στο Φ.Π.Α. που καταβάλλουμε είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να επέρχεται περαιτέρω ύφεση στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και να είναι δυσβάστακτο το οικονομικό κόστος για κάθε Έλληνα πολίτη που ουσιαστικά τον αποτρέπει να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Με επερώτηση στη Βουλή ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης καθώς και στελέχη της Κυβέρνησης είχαν ζητήσει την κατάργηση του Φ.Π.Α. θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματική η επιβολή του και στερείται εν γένει νομιμότητας.
Εμείς ζητάμε, την επέκταση – απαλλαγή σε εισοδήματα έως 25.000 Ευρώ. Θεωρούμε εύλογα ότι από τη στιγμή που εσείς ζητούσατε την πλήρη απαλλαγή θα προχωρήσετε στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση για την οποία δεν υπάρχει αντίρρηση, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΟΟΣΑ και τις μνημονιακές δεσμεύσεις.
2/. Όσον αφορά την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για σχέδιο διευθέτησης οφειλών , ζητάμε να εφαρμοσθεί σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μόνο επιλεκτικά, όπως προαναγγέλλεται σε σχετικά δημοσιεύματα. Είναι προφανές για να αντιμετωπισθεί η παρατεταμένη οικονομική ύφεση και να μπορέσουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είναι επιβεβλημένο να υπαχθούν στο σχέδιο διευθέτησης οφειλών, χωρίς εξαιρέσεις. Είναι απαράδεκτο να μεθοδεύεται η εξαίρεση χιλιάδων ελευθέρων επαγγελματιών, που αποτελούν τη βάση της οικονομικής ζωής του τόπου μας. Δεν είναι δυνατόν να δείχνετε μόνο ενδιαφέρον για επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που έχουν τζίρο πάνω από 50.000 ευρώ
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, για τις οποίες άλλωστε έχετε δεσμευτεί.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου