ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά κατά την πλειοψηφία του ΣτΕ Αντισυνταγματικό έκρινε τον νόμο Παππά το Συμβούλιο της Επικρατείας με ψήφους 14 υπέρ έναντι 11 κατά

Αντισυνταγματικό έκρινε τον νόμο Παππά το Συμβούλιο της Επικρατείας με ψήφους 14 υπέρ έναντι 11 κατά.
Οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την σημερινή πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις αποφάνθηκαν μετά από διάσκεψη 5,30 ωρών ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.
Οι 14 δικαστές που πλειοψήφησαν, υιοθέτησαν την "σκληρή γραμμή", δηλαδή να κηρυχθεί συνολικά αντισυνταγματικός ο νόμος, χωρίς να δοθεί προθεσμία λίγων μηνών στο ΕΣΡ, ώστε να συγκροτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το οποίο στο εξής - κατά την απόφαση- θα έχει την αρμοδιότητα να ρυθμίζει τα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Πάντως με δεδομένη, την αντισυνταγματικότητα του νόμου και την ανάθεση στο εξής των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να πέσει "μαύρο" σε κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια.
Οσον αφορά τι θα γίνει με τους υπερθεματιστές -είτε αυτούς που έχουν ήδη κανάλια, είτε εκείνους που δεν τα έχουν ακόμη δημιουργήσει- θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, καθώς ο νόμος κατέπεσε συνολικά, οπότε ο διαγωνισμός θεωρείται ως μη γενόμενος.
Να σημειωθεί πως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν υπεισήλθε σε άλλες λεπτομέρειες, πχ αν είναι συνταγματικός ή όχι ο ορισμός των τηλεοπτικών αδειών σε 4.

Τι ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ του TheTOC

Στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό αναμένουν ως επικρατέστερο σενάριο το ΣτΕ να επιλέξει την μέση οδό και και να εκδώσει απόφαση με την οποία θα συστήνονται «θεραπείες» στο νόμο Παππά . Στην περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικός στο σύνολο του έχει ήδη γίνει προπαρασκευή για μια νέα νομοθετική παρέμβαση.
Αν το ΣτΕ υποδείξει εκ νέου με σαφήνεια  το ΕΣΡ ως το μόνο αρμόδιο όργανο για τις άδειες και θέσει και συγκεκριμένο χρονικό όριο για την συγκρότησή του τότε θα υπάρχει πίεση και προς τη ΝΔ. 
ΠΗΓΗ: http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου