ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΣΑ: Καταδίκη της επί τα χείρω μεταβολής του ασφαλιστικού καθεστώτος των νέων δικηγόρων-Εκκληση στη κυβέρνηση να φανεί επιτέλους συνεπής στις δεσμεύσεις της

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                     Αθήνα, 29/9/2016

Με το ψηφισθέν νομοσχέδιο της 27.9.2016 καταργήθηκε η ευνοϊκή διάταξη του ν. 4387/2016, που προέβλεπε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές υγειονομικής περίθαλψης για τους νέους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, κατά τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης. διάταξη αυτήπεριλήφθηκε στον παραπάνω Νόμο μετά από μακρά περίοδοδιαπραγματεύσεων με τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τους άλλουςεπιστημονικούς φορείς.
Το εν λόγω νομοσχέδιο, που περιέχει και πλήθος άλλων δυσμενών ασφαλιστικών ρυθμίσεων (αύξηση του κόστους εξαγοράς των πλασματικών ετών ασφάλισης, κατάργηση ευνοϊκών μεταβατικών διατάξεων για τους αγρότες κ.λπ), προωθήθηκε στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που θέτει η κοινοβουλευτική διαδικασία του κατεπείγοντος, με αποτέλεσμα να τίθεται εκποδών οποιαδήποτε ουσιαστική  διαβούλευση.
Ο φαύλος κύκλος ψήφισης και «αποψήφισης» ρυθμίσεων πλήττει μονόπλευρα τους πλέον οικονομικά αδύναμους και αναδεικνύει τις κραυγαλέες κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες. Δυστυχώς, το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο, όταν καταργήθηκαν οι θετικές ρυθμίσεις του ν. 4331/2015 για τη δυνατότητα υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Η επίκληση της ανάγκης εκταμίευσης των ποσών των δανειακών συμβάσεων δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά αντιθέτως, αδιαμφισβήτητη ομολογία της απώλειας κανονιστικής ισχύος της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Περαιτέρω,καταδεικνύει την ανυπαρξία εθνικής στόχευσης για την προστασία και την εξασφάλιση ειδικού πλαισίου επαγγελματικήςδραστηριοποίησης των νέων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ καταδικάζει ομόφωνα την επελθούσα επί τα χείρω μεταβολή στο ασφαλιστικό καθεστώς των νέων δικηγόρων και καλεί την Κυβέρνηση να φανεί επιτέλους συνεπής με τις δεσμεύσεις της, για μείζονα προστασία των νέων και των πλέον οικονομικά αδυνάμων ασφαλισμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου