ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Παρατείνεται μέχρι 30/11/2016 η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015, για όλους του κλάδους ασφαλισμένων του ΤΑΝ/ΕΤΑΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
                                                                Αθήνα, 28/9-2016

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015 ΜΕΧΡΙ 30/11/2016

Μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο(26/9/2016), κατά την οποία υπέβαλε εκ νέου,  προς τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, το αίτημα του δικηγορικού σώματος για παράταση της προθεσμίας καταβολής των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών, και την αποδοχή του αιτήματος από τον Υφυπουργό, συνεδρίασε σήμερα, 28-9-2016, το Δ.Σ του ΕΤΑΑ, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015, για όλους του κλάδους ασφάλισης του ΤΑΝ/ΕΤΑΑ, χωρίς έννομες συνέπειες για εργοδότες και ασφαλισμένους, έως και την 30/11/2016.

Στην προηγούμενη συνεδρίασή του(21-9-2016), το ΔΣ του ΕΤΑΑ είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία, την παράταση της προθεσμίας καταβολής των εισφορών,  μέχρι την 31-12-2016. Όμως ο κυβερνητικός επίτροπος στο Ταμείο, είχε διατυπώσει την διαφωνία του, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς επίλυση της διαφωνίας, σύμφωνα με το άρθρο  135 ν. 3655/2008.

Η νεότερη απόφαση που έλαβε σήμερα το Δ.Σ του ΕΤΑΑ για παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 30-11-2016, επιλύει οριστικά το δημιουργηθέν πρόβλημα, καθώς ο κυβερνητικός επίτροπος, του Ταμείου, μετά την τοποθέτηση του αρμόδιου Υφυπουργού στην Βουλή, και την αποδοχή του αιτήματος για παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, δεν εξέφρασε διαφωνία επ΄ αυτής.

Επομένως ισχύει η απόφαση του Δ.Σ του ΕΤΑΑ της 28ης Σεπτεμβρίου 2016, με την οποία παρατείνεται η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015, για τους ασφαλισμένους σε όλους τους κλάδους του ΤΑΝ/ΕΤΑΑ,  έως και την 30ηΝοεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου