ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ POS ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!


Υποχρεωτική η εγκατάσταση POS σε εστιατόρια και ταβέρνες
Η υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS) αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου από τον χώρο της εστίασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, στο νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα» θα προβλέπεται η επέκταση της υποχρέωσης αυτής σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στο 2017 (δικηγόρους, γιατρούς, συμβολαιογράφους, λογιστές, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς κτλ).
Ο λόγος που το μέτρο ξεκινά από εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκεί εμφανίζονται τα υψηλότερα ποσοστά φορολογικών παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων.
Για να συμμορφωθούν όλοι με το συγκεκριμένο μέτρο, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη σύσταση ενός μητρώου επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στο οποίο θα καταγράφονται όσοι έχουν POS. Το μητρώο αυτό στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων.
Τέλος, το ίδιο μητρώο, θα είναι στη διάθεση των πολιτών προκειμένου να προτιμούν τους επιχειρηματίες που προωθούν τη χρήση πλαστικού χρήματος.


Πηγή: /www.iefimerida.gr/news/291354/ypohreotiki-i-egkatastasi-pos-se-estiatoria-kai-tavernes#ixzz4LgDB1eqN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου