ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣΑ


ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

   Σήμερα την 09-12-2012 κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην Κομοτηνή, οι παρακάτω Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων κατέθεσαν προτάσεις στο Προεδρείο της Ολομέλειας για να τεθεί σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, σεβόμενοι την απόφαση της προηγούμενης Ολομέλειας, το θέμα: «Επανεκτίμηση των επιχειρούμενων φορολογικών μέτρων σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, τετραπλάσια αύξηση του δικαστικού ενσήμου, επιβολή τέλους στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για τις  διοικητικές συμβάσεις, αύξηση του μη νομίμου τέλους επιτηδεύματος» και επειδή κρίνουμε ότι η επίθεση της Τρόϊκα και των υποτελών της συνεχίζεται σε βάρος της Δικαιοσύνης και των συλλειτουργών αυτής και σε βάρος του δικαιώματος  των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στην Δικαιοσύνη.
   Το Προεδρείο και ειδικά ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Ιωάννης Αδαμόπουλος με πρακτικές μη συνάδουσες στο θεσμικό του ρόλο και στην δημοκρατική λειτουργία που πρέπει να διέπει τις συνεδριάσεις του ανωτάτου συνδικαλιστικού οργάνου των δικηγόρων της χώρας, αρνήθηκε να θέσει σε συζήτηση τα ως άνω θέματα.
   Αρνούμενοι να συμπράξουμε στις πρακτικές αυτές αποχωρούμε από τις εργασίες της Ολομέλειας.
   Δηλώνουμε δε ότι η συζήτηση επί του σχεδίου του κώδικα περί δικηγόρων, για το οποίο ήδη έχουμε υποβάλει προτάσεις, θα παραμείνει γράμμα κενό με τον επιχειρούμενο αφανισμό του μαχόμενου δικηγόρου.
   Θα ήταν παράλειψη, αν με την παρούσα μας δεν ευχαριστούσαμε τον Πρόεδρο του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργο Κυμπαρίδη για την άψογη διοργάνωση της ολομέλειας και την ζεστή φιλοξενία που μας προσέφερε.
Κομοτηνή 09-12-2012 

Οι Υπογράφοντες Πρόεδροι:
1. Αναστασία Γιογλή                                          Δ.Σ. Ιωαννίνων
2.Αναστάσιος Βολιώτης                                    Δ.Σ. Βόλου
3.Νικόλαος Θεοδώρου                                      Δ.Σ. Ηλείας
4.Δημήτρης Στεφανίδης                                   Δ.Σ. Φλώρινας
5. Δημήτριος Τσίρκας                                       Δ.Σ. Αρτας
6. Αθανάσιος Ξυνίδης                                        Δ.Σ. Γιαννιτσών
7.Ευρώπη Αρτόγλου                                          Δ.Σ. Κιλκίς
8. Αθανάσιος Αθανασίου                                   Δ.Σ. Καβάλας
9. Γιάννης Βραδής                                             Δ.Σ. Κέρκυρας
10. Δημήτριος Κωστόγιαννης                            Δ.Σ. Τρίπολης
11.Δήμητρα Καραθάνου                                    Δ.Σ. Γρεβενών
12.Βασίλειος Γκαρίλας                                       Δ.Σ. Ευρυτανίας
13. Σιγγούρης Παναγιώτης                                 Δ.Σ. Λαμίας
14.Μωραϊτης Σεραφείμ                                      Δ.Σ. Λεβαδειάς
15.Ραμούζης Γεώργιος                                       Δ.Σ. Καρδίτσας
16.Νικόλαος Χατζηβασίλης                                Δ.Σ. Κώ
17. Παναγιώτης Νικολόπουλος                          Δ.Σ. Κορίνθου
18. Παναγιώτης Κουρής                                     Δ.Σ. Καλαβρύτων
19.Κων/νος Ζέρβας                                            Δ.Σ. Θηβών
20. Θεόδωρος Καζάς                                           Δ.Σ. Ναυπλίου
21.Λαμπρινός Βασίλειος                                      Δ.Σ.Ηρακλείου
22.Θεοφανόπουλος Παναγιώτης                          Δ.Σ. Αιγίου
23.Θωμάς Γεωργίου                                             Δ.Σ. Πρέβεζας
24.Νικόλαος Παγίδας                                          Δ.Σ. Σύρου
25. Λάμπρος Γκάνης                                            Δ.Σ. Χαλκίδας
26. Κοντογιάννης Δημήτρης                               Δ.Σ. Τρικάλων
27. Λαγάνης Γιώργος                                           Δ.Σ. Χαλκιδικής
28.Υφαντής Λεωνίδας                                          Δ.Σ. Αγρινίου
29. Χρήστος Τσακλίδης                                        Δ.Σ. Καστοριάς

4 σχόλια:

  1. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
    Γιαννιτσά 9-12-2012

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
    ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 11-12-2012 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-12-2012

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του, εναρμονιζόμενο με την από κοινού ληφθείσα απόφαση της πλειοψηφίας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε την τετραήμερα ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων Γιαννιτσών από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την σε λίγες μόλις ημέρες νέα γενναία αύξηση του δικαστικού ενσήμου, για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο.
    Παράλληλα συντασσόμενο με τους 37 Δικηγορικούς Συλλόγους που ζήτησαν στην πρόσφατη Ολομέλεια της Κομοτηνής να συζητηθεί ως θέμα η επανεκτίμηση της κατάστασης και η λήψη απόφασης για συνέχιση κινητοποιήσεων, αλλά αγνοήθηκαν προκλητικά και παράνομα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α., καταγγέλλει στο σώμα των Ελλήνων Μαχόμενων Δικηγόρων την συμπεριφορά του τελευταίου, αναφερόμενο στην σχετική δήλωση-καταγγελία της πλειοψηφίας των παρισταμένων Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων και επιφυλασσόμενο στην ανάπτυξη των δράσεων που σύντομα θα αλλάξουν το γερασμένο, σάπιο και αντιδημοκρατικό σκηνικό στον δικηγορικό συνδικαλιστικό χάρτη της χώρας.

    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα ξυπνήσατε κι εσείς στα Γιαννιτσά, αλλά κάργιο αργά παρά ποτέ! ΓΙΑΤΙ δεν συνταχθήκατε με τις αποχές διαρκείας που κάνουμε 6 Σύλλογοι εδώ και 6 εβδομάδες; Κυλιόμενες θέλατε...
    Τώρα καταλάβατε ότι τρώμε δούλεμα απ' τον Αδαμόπουλο;
    Τώρα καταλάβατε ότι το σώμα είναι προ πολλού διασπασμένο;
    Τώρα καταλάβατε ότι πρέπει να διαφοροποιηθείτε απ' την Αθήνα;
    Τώρα καταλάβατε ότι τα περί ομοφωνίας και ενότητας είναι παραμύθια της Χαλιμάς προκειμένου να σέρνεστε πίσω απ' το άρμα της Αθήνας, για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγαλοεταιριών;
    Τώρα καταλάβατε ότι οι σποραδικές αποχές είναι κοροϊδία κι ότι δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι τρώτε 6 σύλλογοι εδώ και 6 εβδομάδες συνάδελφε; Ανακοίνωση Αποχής διαρκείας 3 ετών μόνο από δίκες με αντίδικο το Δημόσιο, ΟΤΑ, ΟΚΑ.

      Διαγραφή
  3. Φίλε Lef καλό θα ήταν πρώτα να ρωτήσεις τον Αδαμόπουλο και τον Μανουσάκη για την στάση των Γιαννιτσών στην Ολομέλεια και μετά να σχολιάζεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή