ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ακαρπη η συνάντηση Σαμαρά-Δικαστικών στο Μέγαρο Μαξίμου


Δεν «έβγαλε είδηση» η συζήτηση του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες των Ανώτατων Δικαστηρίων και δικαστικών επιτροπών αναφορικά με τη μείωση των αποδοχών του κλάδου και το ζήτημα των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί η χρυσή τομή.
Παρόντες ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, ο υπουργός Επικρατείας, Δημ. Σταμάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε το σεβασμό και την εκτίμηση της κυβέρνησης απέναντι στο σώμα των δικαστικών λειτουργών, ενώ από την πλευρά τους οι δικαστές εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο από τις αναβολές εκδικάσεως υποθέσεων.
Εγινε, ακόμη, λόγος για μεγάλο ύψος των εσόδων που δεν εισρέουν στα δημόσια ταμεία, από τη μη εξαγορά των ποινών που επιβάλλουν τα δικαστήρια και τη μη αγορά παραβόλων και ενσήμων.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου πρότειναν στον Αντώνη Σαμαρά να ενσωματωθεί ένα από τα επιδόματα που λαμβάνουν στο βασικό τους μισθό, ώστε να υπάρξει μια έμμεση αύξηση των αποδοχών ύψους 200 ευρώ, με τον πρωθυπουργό να απαντάει ότι θα μελετήσει την πρόταση.
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι «Συνεχίζεται η προσπάθεια για αναζήτηση λύσης. Προσδοκία και ενδιαφέρον όλων μας είναι να βρεθεί μια λύση».
Πλέον, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι γενικές συνελεύσεις της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ενωσης Εισαγγελέως Ελλάδος που θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο παρουσία τόσο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρένας Ασημακοπούλου, όσο και του Ιωάννη Τεντέ.


Πηγή: efimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου