ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΟΛΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας, ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι λειτουργοί της εκπαίδευσης, τα πρωτοβάθμια Σωματεία του ΕΥΚ Δράμας, με κοινή ανακοίνωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/9/2011 στο ΕΥΚ, διαπιστώνουν ότι:
Οι πολιτικές και οικονομικές εξουσίες αυτού του τόπου αφού χρεοκόπησαν το κράτος για να ωφεληθούν συγκεκριμένα συμφέροντα, φορτώνουν τις πλάτες του λαού την αποπληρωμή του χρέους τους, επιβάλλοντας απανωτά χαράτσια, ενώ ταυτόχρονα κατεδαφίζουν οποιαδήποτε δομή κοινωνικής παροχής προς τους πολίτες (δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση).
Τη στιγμή που η οικονομία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει και τα λουκέτα εξαπλώνονται σαν λεκέδες σ’ ολόκληρη τη χώρα, τα χαράτσια στοχεύουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα, από έναν χρεοκοπημένο λαό ο οποίος θα πρέπει να διαλέξει αν θα πληρώσει τα χαράτσια ή τη θέρμανση του χειμώνα.
Χαράτσια που σε τελική ανάλυση, δεν θα πάνε σε καμιά προσπάθεια ανόρθωσης της κατεστραμμένης οικονομίας της χώρας, αλλά στην αποπληρωμή χρεών από δάνεια που υπέγραψαν εθελόδουλες – ένοχες ηγεσίες που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο με δάνεια που «μαζί τα φάγανε» και στη συνέχεια με μνημόνια κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου, απαιτούν από τον λαό, που δεν τα «έφαγε μαζί τους» να τα πληρώσει.
Πρέπει να γίνει γνωστό προς όλες τις εξουσίες ότι ο λαός δεν έχει να πληρώσει και η πληρωμή ισοδυναμεί με κοινωνική εξαθλίωση.
Απέναντι σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές η οργάνωση, η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε.
Κανένας δεν μπορεί να σωθεί μόνος του και κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του.
Σας καλούμε την Τετάρτη 28/9/2011 στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας στις 20.00 με στόχο να συντονίσουμε τις δράσεις μας ενάντια σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 
www.eykdramas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου