ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Σε μια στιγμή που οι Ελληνες πολίτες δεν έχουν συνέλθει από το σοκ των νέων άγριων μέτρων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Θόδωρος Πάγκαλος αναμένεται να ρίξει λάδι στη φωτιά. Με συνέντευξη του στις ελβετικές εφημερίδες «Tribune de Geneve» και «24 heures» επιμένει στο “μαζί τα φάγαμε” και εξαπολύει επίθεση τους ελεύθερους επαγγελματίες που τους αποκαλεί “κλέφτες”.
Στην ερώτηση “μεταξύ του 60% των Ελλήνων, που είναι αυτοαπασχολούμενοι, μερικοί λέγουν ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση, γιατί διόγκωσαν υπέρμετρα το δημόσιο τομέα, τι τους απαντάτε;” ο Θόδωρος Παγκαλος είπε χαρακτηριστικά: “Kατ’ αρχάς και αυτοί ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι «ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;». Αυτό πρέπει να αλλάξει..”
Ο αντιπρόεδρος είπε ότι “το πιθανότερο είναι 70.000 θέσεις να καταργηθούν, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις”.
Για το έκτακτο ειδικό τέλος για τα ακίνητα που θα πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ και την προειδοποίηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι δεν θα το εισπράττει ο κ.Πάγκαλος απάντησε: “Δεν είναι απειλή, αλλά αν το συνδικάτο αντιταχθεί στην πολιτική της Κυβέρνησης και στους νόμους, τότε θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.”
Εμφανίστηκε αντίθετος με η φορολόγηση της Εκκλησίας. “Δεν συμφωνώ με αυτή την εξαίρεση. Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά” είπε. “Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ’ αυτό.”
Για τις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόϊκα είπε: “Δεν υπήρξε ρήξη ή αναθεώρηση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, αλλά μία καθυστέρηση από πλευράς μας και μία απογοήτευση από την άλλη. Η ύφεση είναι βαθύτερη από ό,τι είχε προβλεφθεί και μας έχει στερήσει έσοδα. Υπάρχουν επίσης πολιτικά εμπόδια στον τερματισμό των πελατειακών σχέσεων, που έχει φουσκώσει το προσωπικό του δημόσιου τομέα, τη βασική αιτία του δημοσιονομικού ελλείμματος. Με το νόμο Πεπονή, το κόμμα μας έκανε ένα βήμα προς την κατάργηση της εξαγοράς ψήφου με αντάλλαγμα την απασχόληση στο δημόσιο. Πρέπει να συνεχίσουμε (προς αυτή την κατεύθυνση), αλλά η πίεση είναι μεγάλη και εντός του σοσιαλιστικού κόμματος.”
www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου