ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

O δικηγορικός σύλλογος Αθήνας και Πειραιά ουσιαστικά υποκινείται από τα συμφέροντα των μεγάλων αθηναϊκών δικηγορικών εταιρειών

Καταπέλτης ο Νίκος Παπάκος για τα συμφέροντα των αθηναϊκών δικηγορικών εταιριών


Είναι υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών

Την άποψη ότι ο δικηγορικός σύλλογος Αθήνας και Πειραιά δεν συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου καθότι έχει διαφορετικά συμφέροντα από τους επαρχιακούς συλλόγους και «ουσιαστικά υποκινείται από τα συμφέροντα των μεγάλων αθηναϊκών δικηγορικών εταιρειών», εξέφρασε ο κ. Νίκος Παπάκος, υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές της 27ης Φεβρουαρίου 2011, για τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών. Ο κ. Παπάκος έκανε τις σχετικές δηλώσεις μετά τη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, της 7-2-2011, οπότε και αποφασίστηκε να συνταχθεί με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που έλαβε χώρα στις 6-2-2011 στη Λάρισα, με προεδρεύοντα τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης και στην οποία έλαβαν μέρος, ως εκπρόσωποι του Δ.Σ.Πατρών εκτός από τον κ. Παπάκο και ο κ.Αθανάσιος Αμπατζής.


Ο κ. Παπάκος επισήμανε επίσης: «Οι δικηγόροι της επαρχίας πλήττονται άμεσα από τα μέτρα του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, καθότι τόσο η κατάργηση των κατώτατων αμοιβών θα τους καταστήσει ουσιαστικά ‘δούλους’ στις απαιτήσεις των τραπεζών, των μεγάλων εταιρειών, αλλά και του δημοσίου, όπου θα εργάζονται σχεδόν δωρεάν, χωρίς να μπορούν να σηκώσουν το ανάστημά τους, στο πλαίσιο του ‘ελεύθερου ανταγωνισμού’ και της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία συναρτάται και με τον κορεσμό του επαγγέλματος, όσο και η προτεινόμενη εγκαθίδρυση μεγάλων δικηγορικών εταιρειών, με έδρα την Αθήνα και ‘υπαλλήλους’ δικηγόρους της επαρχίας, σε συνδυασμό με την κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών και την ελεύθερη διαφήμιση, θα καταστήσει κυρίως τους νέους δικηγόρους και δη της επαρχίας, υπαλλήλους των μεγάλων αυτών εταιρειών και μάλιστα με μισθούς πείνας. Το νέο νομοσχέδιο δηλαδή δεν στοχεύει στο άνοιγμα του επαγγέλματος αλλά τη συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης σε λίγα και μεγάλα δικηγορικά γραφεία, γεγονός που εν τέλει θα αποβεί σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του την Πέμπτη, 10-2-2011, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, καθώς επίσης ενημέρωση των βουλευτών του νομού και συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στη Βουλή, την Παρασκευή, 11-2-2011 και ώρα 13.00, κατά την τελευταία ανάγνωση των διατάξεων του προτεινόμενου Νομοσχεδίου».
http://www.thebest.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου