ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Δευτέρα 12.30 συνεδριάζει η Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας για ενημέρωση και προτάσεις για την κινητοποίησή μας. Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε δεδομένων των αλλαγών που αν περάσουν θα δημιουργήσουν μια άλλη πραγματικότητα στο επάγγελμά μας

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα στις 28/5/2010, αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων από το λειτούργημά τους από την Τρίτη 1 έως και Παρασκευή 4 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό και την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Σ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε την αποχή από τα καθήκοντα των δικηγόρων από Τρίτη 1-6-2010 έως Παρασκευή 4-6-2010 και νέα συνεδρίαση το Σάββατο 5-6-2010.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Γενική Συνελεύση του Δ.Σ.Ι. η οποία πραγματοποιήθηκε την 20-05-2010 αποφάσισε την συνέχιση της αποχής μέχρι και την Δευτέρα 31-05-2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή ΦΠΑ στις παρεχόμενες από τους δικηγόρους υπηρεσίες, για τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν την άσκηση του Δικηγορικού λειτουργήματος,για τα νέα άδικα οικονομικα μέτρα της κυβέρνησης και για το ασφαλιστικό.
Εκ του Δ.Σ.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Ρ., το οποίο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 20.05.2010 λόγω των ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί για τον δικηγορικό κλάδο, με την υπαγωγή των δικηγορικών υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ, τις ρυθμίσεις για το χρόνο κτήσης – φορολόγησης του εισοδήματος, για άνοιγμα του υποτίθέμενου «κλειστού» επαγγέλματος με το Ν. 3844/2010 [ενσωμάτωση οδηγίας Μπολκενστάϊν] , το Ν. 3845/2010 [Μνημόνιο Ελλάδος–Τρόικας], το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς και με βάση την απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως με την οποία εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο για την λήψη αποφάσεων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αποφάσισε τα εξής:

A. Υιοθετεί και συνυπογράφει την από 14.05.2010 «Εισήγηση προς την Ολομέλεια» των Δικηγορικών Συλλόγων Αρτας, Γιαννιτσών, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κιλκίς, Μυτιλήνης, Φλωρίνης και Χίου και ζητεί την υπερψήφισή της διότι περιέχει επαρκώς θεμελιωμένη πρόταση για την διατήρηση των διατάξεων του Κώδικα Περί Δικηγόρων για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αίτημα για επαναλαμβανόμενες [κυλιόμενες] απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την αποδοχή των θέσεών μας.

B. Τάσσεται υπέρ των ενωτικών, συντονισμένων, πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων με πνεύμα συναδελφικής ενότητας ενώ προτείνει και τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στην Αθήνα.

Γ. Επικυρώνει την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων για αποχή στις 20 Mαϊου 2010.

Δ. Εξαγγέλλει τριήμερη αποχή των μελών του για την 25η , 26η και 27η Μαΐου 2010, με ταυτόχρονο κλείσιμο των δικηγορικών γραφείων, καθώς και των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ε. Συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για την Τρίτη 1η Ιουνίου 2010 και ώρα 12η π.μ. στην Αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, με θέματα:

1. Ενημέρωση για τις εργασίες και τις αποφάσεις της Ολομέλειας και τις τελευταίες εξελίξεις στα δικηγορικά θέματα.

2. Λήψη απόφασης σχετικά με τρόπους αντίδρασης απέναντι στα νέα μέτρα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 25,26,27 ΜΑΪΟΥ 2010


Αποχή δικηγορών Τρίτη, 25, Τετάρτη, 26, Πέμπτη, 27 Μαϊου 2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος, την υπονόμευση του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου , τις ρυθμίσεις στο φορολογικό, ασφαλιστικό και την πλήρη εγκατάλειψη της δικαιοσύνης.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Λ., το οποίο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 18.05.2010 λόγω των ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί για τον δικηγορικό κλάδο, με την υπαγωγή των δικηγορικών υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ, τις ρυθμίσεις για το χρόνο κτήσης – φορολόγησης του εισοδήματος, για άνοιγμα του υποτίθεται «κλειστού» επαγγέλματος με το Ν. 3844/2010 [ενσωμάτωση οδηγίας Μπολκενστάιν] , το Ν. 3845/2010 [Μνημόνιο Ελλάδος–Τρόικας], με βάση το ψήφισμα της πρόσφατης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και ενόψει της σύγκλησης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, αποφάσισε τα εξής:

A. Υιοθετεί και συνυπογράφει την από 14.05.2010 «Εισήγηση προς την Ολομέλεια» των Δικηγορικών Συλλόγων Άρτας, Γιαννιτσών, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κιλκίς, Μυτιλήνης, Φλωρίνης και Χίου και ζητεί την υπερψήφισή της διότι περιέχει επαρκώς θεμελιωμένη πρόταση για την διατήρηση των διατάξεων του Κώδικα Περί Δικηγόρων για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αίτημα για επαναλαμβανόμενες [κυλιόμενες] απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την αποδοχή των θέσεών μας.

B. Τάσσεται υπέρ των ενωτικών, συντονισμένων, πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων με πνεύμα συναδελφικής ενότητας ενώ προτείνει και τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στην Αθήνα.

Γ. Επικυρώνει την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων για αποχή στις 20 Mαϊου 2010.

Δ. Εξαγγέλλει διήμερη αποχή των μελών του για την 27η και 28η Μαΐου 2010 (ημέρα διεξαγωγής της προγραμματισμένης Ολομέλειας).

Ε. Συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για την Τρίτη 1η Ιουνίου 2010 και ώρα 1η μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας, με θέματα:

1. Ενημέρωση για τις εργασίες και τις αποφάσεις της Ολομέλειας και τις τελευταίες εξελίξεις στα δικηγορικά θέματα.

2. Λήψη απόφασης σχετικά με τρόπους αντίδρασης απέναντι στα νέα μέτρα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

To Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας αποφάσισε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντα των μελών του, από 25 μέχρι και 27 Μαίου 2010, διαμαρτυρόμενο :

Για την συνειδητή εκ μέρους της κυβέρνησης απαξίωση του λειτουργήματος των δικηγόρων μέσα από επιλεκτικές επικοινωνιακές διαρροές και την συνειδητή προσπάθεια κατασυκοφάντησης τους με απαράδεκτες γενικεύσεις κι αναγωγή σε κανόνες της επαγγελματικής συμπεριφοράς μεμονωμένων συναδέλφων, κι όλα αυτά όταν η πλειοψηφία τους αποτελείται από μαχόμενους δικηγόρους, νέους συναδέλφους, άνδρες και γυναίκες που εργάζονται και λειτουργούν στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Εκφράζει την αντίθεση του στην στοχοποίηση του δικηγορικού κόσμου μέσα από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και στην επιχειρούμενη εξαθλίωση των δικηγόρων και ειδικά των νέων μέσα από το νόμο 3844/2010 ( οδηγία Μπολκεστάιν ) και το παράρτημα IV του μνημονίου μέτρων στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, γεγονός που θα οδηγήσει αντικειμενικά πολλούς συναδέλφους στην απόλυτη ένδεια.Τέλος, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους συνταξιούχους και στους συναδέλφους επιστήμονες που αντιμετωπίζουν με το πιο οδυνηρό τρόπο τα άδικα και ανάλγητα μέτρα της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος

Χρυσόστομος Γ.Κεβρεκάκης

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ




ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ






Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, οι Δικηγόροι απέχουν από τα Δικαστήρια κατά το διάστημα από Τρίτη 25 Μαΐου έως και Πέμπτη 27 Μαΐου 2010, διαμαρτυρόμενοι για την ολομέτωπη επίθεση που υφίσταται το Δικηγορικό Σώμα με θεσμικά μέτρα που απαξιώνουν πλήρως τον ρόλο των δικηγόρων ως δημόσιων λειτουργών και τους καταδικάζουν στον επαγγελματικό αφανισμό.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Σε 48ωρη αποχή οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης,


Στις 26 και 27 Μαΐου

Σε 48ωρη αποχή από τα δικαστήρια όλης της χώρας προχωρούν την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη (26 και 27/5), οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Οι δικηγόροι...
της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματός τους -και τα προωθούμενα, μέσω αυτής, μέτρα- και ζητούν τη διατήρηση του συστήματος των ελάχιστων προεισπραττόμενων αμοιβών μέσω των τετραπλότυπων.

Εκφράζουν δε την αντίθεσή τους σε αλλαγές του Ασφαλιστικού στον κλάδο τους που θα επιφέρουν μείωση στο ύψος της κύριας σύνταξης και υποβάθμιση των παροχών υγείας.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Κόντρα υπουργών για τις αμοιβές των δικηγόρων

Της Ιωαννας Mανδρου

Οι δικηγορικές αμοιβές και η προτεινόμενη από το υπουργείο Οικονομικών κατάργηση των κατώτατων ορίων τους, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, οδηγεί σε αντιπαράθεση τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης σθεναρά τάσσεται στο πλευρό των δικηγόρων που θεωρούν ότι η κατάργηση των κατώτατων ορίων στις αμοιβές τους για παραστάσεις στα δικαστήρια δεν θα συμβάλει στην απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών, αλλά αντίθετα θα εκτοξεύσει στα ύψη τη φοροδιαφυγή. Αντίθετα το υπουργείο Οικονομικών, που επεξεργάζεται και τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, εμμένει στη θέση πως και οι δικηγορικές αμοιβές πρέπει να διαμορφώνονται ελεύθερα κι όχι να είναι προκαθορισμένες.

Ενώ οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν προς το παρόν βρει κοινό τόπο εν όψει και των επικείμενων ρυθμίσεων για τα κλειστά επαγγέλματα, οι δικηγορικοί σύλλογοι διατυπώνουν κατηγορηματική αντίθεση στο ενδεχόμενο απελευθέρωσης των δικηγορικών αμοιβών. Ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημ. Βερβεσός, με δήλωσή τους στην «Κ», τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «θα ήταν καταστροφική μια τέτοια ρύθμιση όχι μόνον για το δικηγορικό σώμα που αγωνίζεται να επιβιώσει στην κρίση, αλλά και για το Δημόσιο που δεν θα μπορεί να εισπράξει φόρους ούτε και με βάση τις κατώτατες αμοιβές που προβλέπονται ώς σήμερα για σειρά δικηγορικών υπηρεσιών».

Με το σύστημα προσδιορισμού των αμοιβών που ισχύει σήμερα, για κάθε παρουσία δικηγόρου στα δικαστήρια, αλλά και σε σειρά άλλων δικηγορικών ενεργειών, όπως η συμμετοχή στην υπογραφή των συμβολαίων, προβλέπεται οι αμοιβές τους ως προς τα κατώτατα όρια να είναι προσδιορισμένες. Μάλιστα αν δεν προσκομιστεί το ανάλογο γραμμάτιο καταβολής αυτής της κατώτατης αμοιβής το δικαστήριο δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκδίκαση μιας υπόθεσης, ούτε μπορεί να ολοκληρωθεί η υπογραφή ενός συμβολαίου. Οι δικηγόροι της Αθήνας, οι οποίοι απέχουν σήμερα από την άσκηση του επαγγέλματός τους με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου, αναμένεται να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, αν τελικά καταργηθούν από το υπουργείο Οικονομικών τα κατώτατα όρια δικηγορικών αμοιβών.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Δ.Σ.ΔΡΑΜΑΣ

Καλούνται τα μέλη του Δικηγορκού Συλλόγου Δράμας σύμφωνα με τα άρθρα २००,२०७ και २०८ του Κώδικα περί Δικηγόρων σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την προσεχή Πέμπτη २० Μαΐου २०१० και ώρα १२:०० στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με τα ακόλουθα θέματα:
१। Ενημέρωση του σώματος ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τους Ν ३८४४/२०१० και ३८४५/२०१०।
२। Πρόταση αποχής το διάστημα Τρίτη २५, Τετάρτη २६ και Πέμπτη २७ Μαΐου २०१०।
Δράμα १८ Μαΐου २०१०
Ο Πρόεδρος Ο Γεν। Γραμματέας

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Δεν θέλουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος οι συμβολαιογράφοι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Μαΐου 2010, 22:34

Κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους τάσσονται οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι επισημαίνουν ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσής τους, ενώ θα τεθεί και θέμα ποιότητας του έργου τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικό Συλλόγου Αθηνών, Κων.Βλαχάκης, τόνισε ότι, σε περίπτωση που ανοίξουν οι πόρτες του επαγγέλματος σε οποιοδήποτε νομικό χωρίς περιορισμούς και εξειδίκευση, αφενός θα μοιραστεί η ύλη σε πολλά περισσότερα μέρη, την ίδια ώρα που ο αριθμός των Ελλήνων συμβολαιογράφων αναλογικά με τον πληθυσμό είναι πολύ μεγάλος εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αφετέρου θα υποβαθμιστεί η αξιοπιστία του κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στην Ελλάδα αναλογεί 1 συμβολαιογράφος στους 3.507 κατοίκους, όταν στην Ολλανδία οι συμβολαιογράφοι είναι συνολικά 1480 σε πληθυσμό 16,5 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή ένας ανά 11.000 κατοίκους.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ

Αποχή Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας

E-mail Εκτύπωση
Ο Δικηγορικός σύλλογος Άρτας με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι από 18 μέχρι 28 Μαΐου θα υπάρχει απέχει των καθηκόντων του. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Διανύουμε μία από τις κρισιμότερες περιόδους για το δικηγορικό λειτούργημα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας μαζί με άλλους περιφερειακούς Δικηγορικούς Συλλόγους ανέλαβαν πρωτοβουλία να πιέσουν τους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και την Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν άμεσα δράση για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που απορρυθμίζουν το δικηγορικό επάγγελμα – λειτούργημα.

Η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο και παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης ψήφισε χωρίς διαβούλευση με την Ολομέλεια, δύο νομοθετήματα που αφορούν άμεσα τους δικηγόρους: (α) το Ν. 3844/2010 με τον οποίο ενσωματώνεται με οριζόντιο τρόπο στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία 2006/123, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους δικηγόρους που επιβάλλονταν λόγω της ιδιαίτερης φύσης του λειτουργήματός μας και ιδίως σε ό, τι αφορά τη συνδρομή λόγων δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν τη διατήρηση των υφιστάμενων διατάξεων που αναλυτικά αναφέρονται στην από 3-5-2010 ανακοίνωση του Δ.Σ Ιωαννίνων.

(β) το Ν. 3845/2010 και το Παράρτημα IV αυτού, με τον οποίο συνδέονται άμεσα τα ελάχιστα όρια των αμοιβών, η διαφήμιση και η ελεύθερη μετακίνηση των δικηγόρων μέσα στην Ελλάδα, με την εκταμίευση του δανείου από το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται, η υλοποίηση αυτών των προβλέψεων θα ελεγχθούν από το ΔΝΤ στον τρίτο απολογισμό και οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2011, σύμφωνα,

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας που συνήλθε στις 17-5-2010 αποφάσισε:

- Αποχή από τα καθήκοντά μας από 18 έως και 28 Μαΐου 2010 εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για την στάση της Πολιτείας, με τη συνεχή κατάθεση και ψήφιση νόμων, που αφορούν το Δικηγορικό Σώμα, χωρίς καμία διαβούλευση με αυτό και χωρίς να εισακούσει τις κατατεθείσες απόψεις του, όπως αυτές έχουν εκφρασθεί μέσω των συντεταγμένων οργάνων του και παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης.

- Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στους Ν. 3844/2010 και 3845/2010 οι οποίοι ως έχουν, οδηγούν στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και των εδαφικών περιορισμών, στην εμπορευματοποίηση της δικηγορίας και στην προώθηση των συμφερόντων των μεγάλων δικηγορικών γραφείων και εταιριών. Η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και των εδαφικών περιορισμών προωθείται μεθοδευμένα από τους ίδιους κύκλους, αλλά και από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες που ευνοούνται από την εξέλιξη αυτή. Οι νέοι δικηγόροι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια εκτός δικηγορικού επαγγέλματος.

- Ζητάμε από την κυβέρνηση την υιοθέτηση έκθεσης αξιολόγησης που να διατηρεί τις υφιστάμενες ρυθμίσεις του Κώδικα Περί Δικηγόρων για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Εάν δεν τηρηθεί το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, τυχόν δε αύξηση των ελαχίστων αμοιβών έχει ορίζοντα λίγων μηνών, ενώ θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την πληττόμενη από τα νέα μέτρα κοινωνία.

- Καταγγέλλουμε την στάση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία παρά τη συνεχή διάψευση των υπεσχημένων και τα καθημερινά δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε. για την ευθεία και ανοίκεια επίθεση που δέχεται ο δικηγορικός κλάδος, με στόχο την φίμωση της συνδικαλιστικής φωνής των δικηγόρων και ιδιαίτερα αυτών της επαρχίας, με άμεση συνέπεια την κατάργηση των δικηγορικών συλλόγων, δεν πράττει τίποτε για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση των όσων δεινών επέρχονται.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ν.Π.Δ.Δ.
ΨΗΦΙΣΜΑ
της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης
...........................

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, που συνήλθε την Δευτέρα 17-5-2010, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους έως και την Δευτέρα 31-5-2010 και ενέκρινε ψήφισμα με το ακόλουθο περιεχόμενο:
1. Εκφράζει την αντίθεση των μελών του στο Ν. 3844/2010, με τον οποίο ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία 2006/123 της Ε.Ε., χωρίς να έχει προηγηθεί με τους δικηγόρους η επιβεβλημένη διαβούλευση λόγω της ιδιαίτερης φύσης του λειτουργήματός μας και ιδίως σε ό,τι αφορά τη συνδρομή λόγων δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν τη διατήρηση των υφισταμένων διατάξεων.
2. Εκφράζει την αντίθεση των μελών του στο Ν. 3845/2010 και το Παράρτημα IV αυτού, με τον οποίο συνδέονται άμεσα τα ελάχιστα όρια των αμοιβών, η διαφήμιση και η ελεύθερη μετακίνηση των δικηγόρων μέσα στην Ελλάδα με την εκταμίευση του δανείου από το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται, η υλοποίηση αυτών των προβλέψεων θα ελεγχθεί από το ΔΝΤ στον πέμπτο απολογισμό, οπότε οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί (τέλος Ιουνίου 2011).
3. Εκφράζει την αντίθεση των μελών του στην επερχόμενη απρόσωπη και εμπορευματοποιημένη άσκηση της δικηγορίας, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων ελληνικών και ξένων δικηγορικών γραφείων και εταιριών. Η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών και τα άλλα μέτρα προωθούνται μεθοδευμένα από τους ίδιους κύκλους, αλλά και από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και μεγάλες επιχειρήσεις που ευνοούνται από την εξέλιξη αυτή. Χιλιάδες δικηγόροι, κυρίως νέοι, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια εκτός δικηγορικού επαγγέλματος.
4. Αξιώνει από την κυβέρνηση την υιοθέτηση έκθεσης αξιολόγησης που να διατηρεί πς υφιστάμενες ρυθμίσεις του Κώδικα Περί Δικηγόρων για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
5. Θεωρεί ότι στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία (πρωτοφανείς περικοπές στις απολαβές των μισθωτών και των συνταξιούχων) η αύξηση των ελαχίστων αμοιβών μας με την πρόσθετη επιβάρυνση του Φ.Π.Α. (23%) θα προκαλέσει εύλογη κοινωνική αντίδραση κατά του δικηγορικού κόσμου και θα τον απομονώσει από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, εξέλιξη που ασφαλώς θα ικανοποιήσει όσους συστηματικώς απαξιώνουν τον λειτουργηματικό ρόλο μας.
Άλλωστε με την επερχόμενη κατάργησή τους θα εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα και μόνον οι εισπρακτικές ανάγκες του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα του κλάδου για αύξηση των ελαχίστων αμοιβών είχε συνδεθεί άμεσα με την ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ Φ.Π.Α, επ' αυτών,
6. Θεωρεί ότι η με ημερομηνία 17-5-2010 απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστονίδη στην επιστολή που του απηύθηνε ο πρόεδρος της Ολομέλειας κ. Παξινός «περί δεσμεύσεώς του σε ό,τι αποτέλεσε αντικείμενο συνεννοήσεώς του με την Ολομέλεια των Προέδρων την 26-4-2010, την οποία δεν επηρεάζουν δημοσιεύματα του τύπου και δημοσιογραφίες εκτιμήσεις» επιδιώκει για μία ακόμη φορά να εφησυχάσει και να αποπροσανατολίσει τον κλάδο, που τελεί δικαίως σε αναστάτωση όχι βεβαίως μόνον για το ζήτημα των ελαχίστων αμοιβών, αλλά και για όσα έχουν ήδη νομοθετηθεί και δρομολογηθεί εις βάρος του.
7. Επαναλαμβάνει το αίτημα να συγκληθεί αμέσως και κατεπειγόντως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα «Συντονισμός Κινητοποιήσεων των Δικηγορικών Συλλόγων σχετικά με τις ρυθμίσεις των Ν. 3844/2010 και Ν. 3845/2010»,
8. Καλεί την Κυριακή 23-5-2010 στην Κατερίνη σε σύσκεψη τους Δικηγορικούς Συλλόγους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις καθώς και όποιον άλλον Σύλλογο επιθυμεί να συμμετάσχει, προκειμένου να συντονισθούν εγκαίρως οι νομικές - δικαστικές αντιδράσεις μας κατά των μέτρων.

Κατερίνη 18.5.2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ.Σ.ΧΙΟΥ




Χίος, 18-5-2010
Α.Π.: 124






ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Λάβαμε το με αρ. πρωτ. 5452/17-5-2010 έγγραφό σας προς τους κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, καθώς και τη μετά λίγων μόλις ωρών απάντηση του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης με αρ. πρωτ. 2387 / 17-5-2010 με την οποία μας διαβεβαιώνει και πάλι για τις καλές του προθέσεις.
Επισημαίνουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι οι αγαθές προθέσεις, ούτε η εύνοια κάποιου Υπουργού, ούτε ο προσεταιρισμός κυβερνητικών στελεχών, αλλά η εισήγηση από μέρους μας επιστημονικά τεκμηριωμένης πρότασης στα πλαίσια που αφήνουν ο Ν. 3844/2010 (οδηγία 2006/123) και ο Ν. 3845/2010 (παράρτημα IV μνημονίου με ΔΝΤ). Οποιαδήποτε άλλη λύση, που δεν θα κινείται μέσα στο νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί, θα είναι βραχυπρόθεσμη και θα αποβεί εις βάρος των δικηγόρων.
Περαιτέρω, τονίζουμε ότι κάθε σκέψη για κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και αντικατάστασή τους με ισόποσα φορολογικά τεκμήρια εξυπηρετεί μονάχα τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, αλλά δεν διασφαλίζει τη δικηγορική αμοιβή.
Τέλος, λάβαμε άλλο, από 17-5-2010 έγγραφό σας, που απευθύνεται στους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων και με την οποία κάνετε λόγο για διαφύλαξη της ενότητας του δικηγορικού κόσμου. Επισημαίνουμε ότι η εμπιστοσύνη και η ενότητα κατακτώνται μέσα από το διάλογο, την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και σύγκλιση στη βάση επιχειρημάτων και ασφαλώς τις συχνότερες συνεδριάσεις της Ολομέλειας ( αυτές τις δύσκολες στιγμές και ενώ νομοθετήματα που μας αφορούν δικάζονται ερήμην μας ). Μόνο έτσι εξασφαλίζονται όλα τα ανωτέρω.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Γενική Συνελεύση του Δ.Σ.Ι. η οποία πραγματοποιήθηκε την 17-05-2010 αποφάσισε την συνέχιση της αποχής μέχρι και την Πέμπτη 20-05-2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή ΦΠΑ στις παρεχόμενες από τους δικηγόρους υπηρεσίες, για τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν την άσκηση του Δικηγορικού λειτουργήματος, και για τα νέα άδικα οικονομικα μέτρα της κυβέρνησης.
Επίσης αποφασίστηκε η συμμέτοχή του Δ.Σ.Ι. στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 20-05-2010 που προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατα των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης που πλήττουν τα οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.
Μετά το τέλος της πορείας θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση στις 12:30 μ.μ. για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του Συλλόγου.
Εκ του Δ.Σ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 17/5/2010

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Όλα αυτά τα χρόνια πορευθήκαμε με πνεύμα ενωτικό, υπεράνω κομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων και έτσι καταφέραμε αρκετά πράγματα, όπως ιδιαίτερα οι παλαιότεροι γνωρίζετε. Σφυρηλατήσαμε μία σχέση εμπιστοσύνης, φυλίας, αλληλοεκτίμηση, ανιδιοτέλειας, στην προώθηση των στόχων μας. Ουδείς υπολείπεται σε πατριωτισμό και διάθεση προσφοράς των άλλων και ο λόγος αυτός επιβάλλει αλληλοκατανόηση και σεβασμό. Οι στιγμές που περνάμε είναι πράγματι οι πιό κρίσιμες για τον τόπο και για την επιβίωσή μας ως Δικηγορικών Συλλόγων, ως συλλειτουργών, ως επαγγελματιών.
Υπάρχουν ασφαλώς Δικηγορικοί Σύλλογοι με τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά υποστείλαμε κάποιοι την συμαία του αγώνα. Μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια να προτάσσουμε την αξιοπρέπειά μας και να καταθέτουμε την ψυχή μας για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Οι ώρες απαιτούν, σύνεση, αλλά και τόλμη και αποφασιστικότητα. Ουδείς διαθέτει το αλάθητο, όπως ουδείς νομιμοποιείται να φθάνει σε ύβρεις, κατά τρόπο απαράδεκτο και ανάρμοστο. Ο καθένας οφείλει να παίρνει πρωτοβουλίες ερχόμενος σε επαφή με τους βουλευτές της περιφέρειάς του και όποιους άλλους κρίνει αναγκαίο και να προωθεί εποικοδομητικά τα θέματά μας. Αυτή είναι θέση ευθύνης και ωριμότητας.
Η στοχοποίηση είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στη χώρα αυτή και είναι αδάπανη. Δαπανηρή είναι η ανιδιοτελής ενασχόληση με τα κοινά. Κι αυτό το έχουμε πράξει η μέγιστη πλειοψηφία των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και έτσι διασφαλίσθηκε μία θαυμαστή ενότητα, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΕΩΤΕΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ
Αθήνα,17.5.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιστημονική Κοινότητα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την καθημερινή απαξίωσή της δια της αντιμετωπίσεώς της τόσο με την επιλεκτική στοχοποίησή της που εκπορεύεται δια των ΜΜΕ και των εν γένει ελεγκτικών μηχανισμών, όσο και με το χαοτικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται. Καθημερινά διαπομπεύονται επαγγελματίες ατομικά και στηλιτεύονται οι συλλογικοί τους φορείς. Προσωπικότητες και συνειδήσεις καταστρέφονται, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αποτροπής της ζημίας, ακόμα και αν η μεταχείριση αποδειχθεί άδικη.
Στο όνομα οιασδήποτε εκτάκτου ανάγκης, δεν επιτρέπεται η απόκλιση από το Κράτος Δικαίου την ανάγκη του οποίου ο Διαφωτισμός εξήρε. Απαιτούμε τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας ενός εκάστου πολίτη, που μία ευνομούμενη χώρα οφείλει να παρέχει. Και όχι η ίδια η Πολιτεία να γίνεται ο πολιορκητικός κριός κατάρρευσης κάθε αξίας. Σήμερα, καταδικάζονται και τα ονόματά τους διασύρονται συλλήβδην συμπολίτες, επειδή δήθεν ο ελεγκτής διεπίστωσε παράβαση, χωρίς να μεσολαβεί κάποια δικαστική κρίση. Δι� αυτού του τρόπου οι θεσμοί της Δικαιοσύνης �θεμελιακοί στο Κράτος Δικαίου- καταλύονται. Καμία ανάκαμψη δεν θα μπορέσει να υπάρξει στη χώρα, όταν παράλληλα στην οικονομική επέλθει και η ηθική χρεοκοπία. Όλοι, μας επιθυμούμε να συμβάλουμε στην δημοσιονομική βελτίωση των πραγμάτων, με τρόπο συνταγματικά συμβατό, δηλαδή την αναλογική με τις δυνάμεις του καθενός επιβάρυνση και όχι με ανθρωποκυνηγητό κάποιων επαγγελματικών κλάδων.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές, οι Επιστημονικοί Φορείς σε σημερινή τους συνάντηση, συμφώνησαν να μην παρασυρθούν στον αλληλοσπαραγμό μεταξύ των κλάδων που επιχειρείται, αλλά από κοινού ν� αντιμετωπίσουν τη ζοφερή κατάσταση, με κοινή δράση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 26 Μαϊου 2010 και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημία 60), προκειμένου να επισημάνουν τους προβληματισμούς τους.
Επίσης αιτούμαστε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, προκειμένου να τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, καθώς οδηγούμαστε σε ουσιαστική ακύρωση της επιστημονικής μας ιδιότητας ως επαγγελματίες και εμφανίζεται το φαινόμενο διαρροής σημαντικού (και δη νέου) επιστημονικού κεφαλαίου στο εξωτερικό, που θα επιφέρει μεσοπρόθεσμα τον επιστημονικό μαρασμό της χώρας।
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΡΙΑΡΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ: Τελευταία Νέα kathimerini.gr [Image] Hμερομηνία : 17-05-10 Eκτύπωση | e-mail [Image] Πανελλαδική αποχή δικηγόρων στις 20 Μαΐου 2010 [Image] Συγκαλείται η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στις 28 Μαΐου 2010. Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι συνήλθε την περασμένη Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 και αποφάσισε: 1) την αποχή των δικηγόρων από το λειτούργημά τους την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Μάιου 2010, διαμαρτυρόμενη για την επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος, την υπονόμευση του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου, τις ρυθμίσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς και την πλήρη εγκατάλειψη της Δικαιοσύνης, 2) τη σύγκληση της Ολομελείας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010, για περαιτέρω εκτίμηση των διαμορφούμενων συνθηκών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ολομέλεια, αναλόγως των εξελίξεων, πιθανότατα θα συγκληθεί νωρίτερα, για λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον της δικηγορίας.